Головна Новини Суспільство медицина Верховна Рада ухвалила законопроект для прискорення вакцинації проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ухвалила законопроект для прискорення вакцинації проти коронавірусу

Народні депутати проголосували за прискорену процедуру реєстрації вакцини від коронавірусу "під зобов'язання"

28 січня 2021, 12:16 comments1933
Поділіться публікацією:

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №4613, що вносить зміни до Закону "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання". "За" проголосували 318 народних депутатів, повідомляє сайт Верховної Ради. Також було прийнято рішення про скорочення строків підготовки до другого читання.

Верховна Рада ухвалила законопроект для прискорення вакцинації проти коронавірусу

Голосування за реєстрацію вакцини "під зобов'язання". Фото: Верховна Рада в Telegram

Закон дозволяє в екстрених випадках проводити державну реєстрацію лікарських засобів (сюди входить і вакцина від коронавірусу) "під зобов'язання". Це нова процедура, її порядок встановлює та визначає Уряд. До таких "екстрених" випадків Закон відносить: епідемії, пандемії, розповсюдження хімічних речовин, випромінювань, патогенних агентів.

"Лікарський засіб може підлягати прискореній державній реєстрації у разі, якщо дозвіл на його екстрене застосування був наданий компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Індії або Європейського Союзу (принаймні, однієї з цих країн) відповідно до національного законодавства країни надання дозволу або лікарський засіб, перекваліфікований Всесвітньою організацією охорони здоров’я", — йдеться у тексті Закону.

Окремо законопроект визначає перелік документів, необхідних для держреєстрації лікарського засобу для екстренного застосування, а також, вимоги, яким він має відповідати. Таке термінове посвідчення видається початково на 1 рік з можливістю продовження ще на рік. У разі успішного виконання всіх зобов'язань державне посвідчення про реєстрацію може бути продовжено на 5 років.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я пообіцяв розпочати масову вакцинацію населення з лютого — а це вже наступного тижня, а прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про 5 етапів, якими відбуватиметься щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Gleb

29 січня 2021, 11:12

в Индии...

ермаков

28 січня 2021, 16:46

Сегодняшняя медицина далека от совершенства и не может успешно лечить многие болезни, поэтому так называемые компетентные органы стран будут выносить свои решения, в том числе и по вакцинации, на том же не весьма компетентном уровне. Нужно создавать общественные органы из специалистов, а не должностных лиц, которые будут определять направления лечения.

Олександр

28 січня 2021, 14:26

Слава тобі Господи ! Знайшлися розумні люди, які здогадалися анулювати зміни в українському правописі. Придумали "розумники" для того, щоб написати "Г..вно" придумали нову букву !!!!


Новини