Вчені з'ясували, як передбачати розвиток інфаркту за кілька років

Було проведено нове наукове дослідження, яке допомогло вченим відкрити багато цікавого

Інфаркт - це дуже небезпечний стан, який тягне за собою погіршення якості життя і значне зниження працездатності людини. Фахівцям з Австралії вдалося придумати спосіб, який зможе передбачати розвиток інфаркту ще за кілька років. Про це пише Greenpost з посиланням на Daily Mail.

За їх словами, у людей з високим рівнем кальцію в аорті в чотири рази вище ризик зіткнутися з серйозними порушеннями в роботі серцево-судинної системи.

В ході наукового експерименту було встановлено, що порушення в роботі серцевого м'яза можна визначити ще за кілька років. Що для цього потрібно? Провести рентгенологічне дослідження. Люди з підвищеним рівнем кальцію в аорті в чотири рази частіше виявляються жертвами інфаркту.

Вчені підкреслюють, що отримані дані можуть дати більш ранню діагностику інфарктів міокарда. Профілактичний огляд допоможе врятувати тисячі життів людям, які не підозрюють, що у них є проблеми з серцево-судинною системою.

Кальцифікація абдомінальних або коронарних артерій може бути одним з провісників інфаркту. І якщо її вдасться виявити заздалегідь, то це мінімізує ризик розвитку інфаркту, - резюмують експерти.

Як повідомляло видання "Коментарі", який з рефлексів організму може бути передвісником інфаркту. Більшість людей звикли, що позіхання є сигналом організму про втому, "проханням" відійти до сну. Втім, медики стверджують, що цей рефлекс також може бути ранньою ознакою майбутнього інфаркту

Вважається, що позіхання, особливо надмірне, пов'язане з блукаючим нервом, "дрейфуючим" від мозку до серця і шлунку. Швидше за все, цей рефлекс допомагає мозку "охолодитися", а крові - насититися киснем.