Вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона (ФОТО)

Створення генно-модифікованих продуктів допоможуть вирішити відразу дві важливі проблеми

Британські вчені з кафедри метаболічної біології і біологічної хімії Центру Джона Інеса створили унікальний вид томатів. Плоди помідорів були створені для синтезу і накопичення L-DOPA (левопода), тобто лікарського, протипаркінсонічного кошти.

Хвороба Паркінсона являє собою дуже серйозне захворювання нервової системи. Вилікувати його повністю неможливо. На сьогоднішній день є кілька груп препаратів, що борються з хворобою Паркінсона. Основними є препарати левоподи, що представляють собою синтетичні аналоги дофаміну.

Вчені повідомляють, що недавно в буряках був ідентифікований ген, що кодує фермент, який відповідає за його синтез. Він бере участь у створенні пігменту. Завдяки цьому плід томату був модифікований за допомогою додавання гена, який відповідає за синтез L-DOPA в буряках.

Крім того, плоди томата L-DOPA продемонстрували покращений термін зберігання і знижену сприйнятливість до ботрітіс сірому, тобто недосконалими ой стаді і цвілевих грибів, збудника сірої гнилі багатьох рослин.

Створення цього г енно-модифіковані ого продукт а, на думку вчених, може вирішити відразу дві великі проблеми. Перша - побічні ефекти від хімічно синтезованої левоподи. Друга - відсутність в бідних країнах. Творці спочатку планували зробити препарат доступним за ціною для населення.



Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені назвали продукт, який допоможе вберегти себе від серйозних хвороб і онкології , а також про те, що буде з організмом, якщо кожен день пити пиво .