Вчені розповіли, якими будуть наступні COVID-штами після "Омікрону"

Люди вважають, що відбулася лінійна еволюція вірусу від "Альфа"-"Бета" до "Дельта"-"Омікрона", але це не так

Вчені не вважають, що наступні штами COVID-19 будуть легше переноситися, ніж "Дельта" та "Омікрон". Є всі побоювання говорити, що новий штам коронавірусу може бути в рази заразнішим і небезпечнішим, ніж "Омікрон". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "The Guardian".

Британські вчені пояснили, що штам "Омікрон" ніяк не пов'язаний із попереднім штамом "Дельта", тому що "Омікрон" виник із генеалогічного дерева вірусу. І поки медики не мають відповіді на питання "звідки з'явився новий штам" – ніхто не може сказати, що новий штам буде менш небезпечним, ніж попередні.

Вся небезпека коронавірусу полягає у тому, що цей вірус не можна передбачити, не можна спрогнозувати, як наступний штам буде поводитися. Це не той випадок, коли можна сподіватися на те, що у більшості людей з'явився імунітет до "Омікрону", а отже, немає приводу для хвилювання щодо хвороби наступного разу. Це не так.

У ВООЗ попереджають, що після появи "Омікрону" людство атакуватимуть нові штами коронавірусу. Найзаразніші з них домінуватимуть і активно поширюватимуться нашою планетою. Одні віруси можуть бути настільки небезпечними, що без допомоги медиків людям важко уникнути смертей. Інші віруси не будуть смертельними, але вони чинитимуть на організм великий вплив і у результаті загострюватимуться інші захворювання.

Також вчені закликають людство не ставитися легковажно до коронавірусу та відмовитися від ідеї скасовувати самоізоляцію, якщо у людини підтвердився коронавірус.

Читайте також на порталі "Коментарі" - відому українську співачку "скосив" "Омікрон".