Вчені підтвердили ефективність вакцини AstraZeneca

Публікація даних AstraZeneca дозволяє вченим усього світу вивчити їх. Pfizer тримають інформацію в таємниці

Вакцина проти Covid-19, розроблена AstraZeneca і Британським Оксфордським університетом, у вівторок стала першим препаратом, ефективність якого була підтверджена науковим журналом The Lancet, пише Le Figaro.

Публікація цих результатів, ретельно перевірених незалежними вченими, підтверджує, що ця вакцина в середньому ефективна на 70%, що відповідає результатам, оголошеним AstraZeneca 23 листопада.

Це одна з трьох найбільш досконалих вакцин, яку світ отримав всього через рік після початку нової хвороби. Два інших препарату - це лабораторія американської Moderna й американо-німецького альянсу Pfizer / BioNTech, з якою Сполучене Королівство розпочало свою кампанію вакцинації сьогодні, 8 грудня. Останні два мають ККД 94,1% і 95% відповідно. Їх докладні дані поки не публікувалися в наукових журналах, але були відправлені в різні агентства з лікарських засобів.

Саме на цій підставі Великобританія вже дозволила Pfizer / BioNTech. Дані цієї вакцини також були оприлюднені у вівторок Агентством США з лікарських засобів (FDA), згідно з якими вона не представляє ризику для безпеки, що відкриває шлях для її майбутнього дозволу в США.

Факт публікації даних дозволяє вченим усього світу детально вивчити їх і отримати більш чітке уявлення про ефективність і безпеку вакцини.

Нагадаємо, Південна Корея заявила сьогодні, що підписала угоду про постачання вакцин проти коронавірусу для 44 мільйонів осіб в наступному році, але не поспішатиме з вакцинацією

Раніше "Коментарі" повідомляли, що адміністрація Трампа відмовилася від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по іншим міжнародним договорам.