Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, як передбачати розвиток інфаркту за кілька років
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як передбачати розвиток інфаркту за кілька років

Було проведено нове наукове дослідження, яке допомогло вченим відкрити багато цікавого

24 січня 2021, 22:45
Поділіться публікацією:

Інфаркт — це дуже небезпечний стан, який тягне за собою погіршення якості життя і значне зниження працездатності людини. Фахівцям з Австралії вдалося придумати спосіб, який зможе передбачати розвиток інфаркту ще за кілька років. Про це пише Greenpost з посиланням на Daily Mail.

Вчені з'ясували, як передбачати розвиток інфаркту за кілька років

Як передбачати розвиток інфаркту за кілька років. Фото: dailymail.co.uk

За їх словами, у людей з високим рівнем кальцію в аорті в чотири рази вище ризик зіткнутися з серйозними порушеннями в роботі серцево-судинної системи.

В ході наукового експерименту було встановлено, що порушення в роботі серцевого м'яза можна визначити ще за кілька років. Що для цього потрібно? Провести рентгенологічне дослідження. Люди з підвищеним рівнем кальцію в аорті в чотири рази частіше виявляються жертвами інфаркту.

Вчені підкреслюють, що отримані дані можуть дати більш ранню діагностику інфарктів міокарда. Профілактичний огляд допоможе врятувати тисячі життів людям, які не підозрюють, що у них є проблеми з серцево-судинною системою.

Кальцифікація абдомінальних або коронарних артерій може бути одним з провісників інфаркту. І якщо її вдасться виявити заздалегідь, то це мінімізує ризик розвитку інфаркту, — резюмують експерти.

Як повідомляло видання "Коментарі", який з рефлексів організму може бути передвісником інфаркту. Більшість людей звикли, що позіхання є сигналом організму про втому, "проханням" відійти до сну. Втім, медики стверджують, що цей рефлекс також може бути ранньою ознакою майбутнього інфаркту

Вважається, що позіхання, особливо надмірне, пов'язане з блукаючим нервом, "дрейфуючим" від мозку до серця і шлунку. Швидше за все, цей рефлекс допомагає мозку "охолодитися", а крові — насититися киснем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини