Головна Новини Суспільство медицина Вчені визначили пацієнтів, які частіше за інших помирають від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили пацієнтів, які частіше за інших помирають від коронавірусу

Небезпечний зв'язок між Covid-19 і хворобою серця виявили американські кардіологи

27 жовтня 2020, 12:35 comments3038
Поділіться публікацією:

Вчені з нью-йоркського Медичного коледжу Weill Cornell визначили групу пацієнтів, у яких ризик померти від Covid-19 набагато вищий ніж в інших. У небезпеці можуть опинитися ті, у кого є проблеми в правій частині серця. Про це йдеться в статті, опублікованій в спеціалізованому журналі Journal of the American College of Cardiology.

Вчені визначили пацієнтів, які частіше за інших помирають від коронавірусу

Смертність від коронавірусу. Фото: nos.nl

Вчені з медичного коледжу обстежили 510 пацієнтів, які хворі на Covid-19. Середній вік добровольців — 64 роки, а дві третини з них — це чоловіки. Кожному з них зробили ехокардіографію. І у кожного третього виявили дилатацію правого шлуночка. Тобто, їхній обсяг камери серця збільшився, а товщина серцевої стінки залишилася колишньою. Крім того, у 15 відсотків пацієнтів лікарі спостерігали дисфункцію шлуночка — він скорочувався значно менше, ніж повинно бути в нормальному стані.

Завдяки цим дослідженням, працівники Медичного коледжу в Нью-Йорку дійшли висновку, що люди, у яких є проблеми з правим шлуночком серця, частіше вмирають від ускладнень коронавірусної інфекції — приблизно у 2,5 раза. Якщо ж спостерігається дилатація, то ризик смерті стає вищим в 1,4 раза.

Річ у тім, що саме правий шлуночок нагнітає кров в легені, щоб отримати кисень. Коли вони вражені коронавірусом, кровотік порушується, як і серцева функція.

Поки це тільки результати дослідження, викладені в науковій статті. Чи буде брати їх на озброєння ВООЗ — поки що невідомо.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, де в аеропорту найпростіше підхопити коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини