Головна Новини Суспільство медицина Вчені виявили гени, які можуть бути причиною важкої форми COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили гени, які можуть бути причиною важкої форми COVID-19

Фахівці прийшли до несподіваного висновку

12 грудня 2020, 21:05
Поділіться публікацією:

Вчені заявили, що люди, які у важкій формі перенесли або переносять COVID-19, можуть мати гени, через які їх стан може погіршитися. Про це заявили експерти Единбурзького університету, опублікувавши результати своєї роботи в журналі Nature.

Вчені виявили гени, які можуть бути причиною важкої форми COVID-19

COVID-19. Фото: tsn.ua

Так, відомо, що для проведення наукового дослідження вони запросили більше 2 тисяч пацієнтів, у яких підтвердився коронавірус. Вони детально вивчили їх ДНК, після чого порівняли їх з генами здорових людей. Фахівцям вдалося знайти суттєву відмінність — ген TYK2, якого немає у здорової людини.

Плюс, вчені знайшли одні і ті ж модифікації генів OAS1, OAS2, OAS3, а також TYK2, DPP9 і IFNAR2. Згідно з результатами дослідження, варіації в п'яти генах були пов'язані з розвитком тяжкого перебігу коронавірусу. Вони заявляють, що ці гени можуть стати причиною порушення роботи імунної системи, а також підвищити ризик розвитку запалення легенів.

Автори цього дослідження говорять, що дане відкриття допоможе швидше зрозуміти, де саме відбувається збій в імунній системі. Отже, швидше знайти нові методи лікування.

"Якщо ми виберемо правильне втручання для наступних клінічних випробувань, то ми виявимо, що воно спрацює раніше і може врятувати десятки тисяч життів", — резюмував консультант Королівської лікарні Единбурга професор Кеннет Бейлі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як не підхопити коронавірус під час святкування Нового року. Головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко назвав головну умову, яке допоможе знизити ризики зараження COVID-19 під час святкування Нового року. Так, він зазначив, що його найкраще зустрічати в колі найближчих і рідних людей. А що стосується родичів старшого віку, то з ними бажано на деякий час обмежити спілкування, щоб не наражати їх на небезпеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини