Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали причини тяжкого перебігу COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали причини тяжкого перебігу COVID-19

Перебіг вірусної інфекції залежить від раціону людини та кількості вітамінів в її організмі

4 лютого 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Турецькі вчені з медінституту в Анкарі розповіли, чому деякі люди хворіють на тяжку форму коронавірусу. Про це повідомив інтернет-ресурс medRxiv.

Вчені назвали причини тяжкого перебігу COVID-19

Як перехворіти коронавірусом в легкій формі. Фото: saratov24.tv

Медики пов'язали перебіг COVID-19 з кількістю вмісту вітаміну А в організмі. Фахівці віднайшли закономірність, за якою виходить, що чим менше в людини цього вітаміну, тим гострішою формою коронавірусу вона хворіє.

Найтяжчі випадки інфекції зафіксовані в людей, в яких діагностовано хронічну нестачу цього елементу.

Спеціалісти зазначають, що вітамін А використовується організмом для синтезу інтерферону — спеціальних противірусних білкових молекул. Інтерферон знаходить вірус SARS-CoV-2, зв'язується з ним та перешкоджає його подальшому розмноженню.

Нагадаємо, що вітамін А допомагає зміцнити імунітет, кістки, зуби, захищає наші очі й підтримує гормональний фон. Вітамін перешкоджає діабету, когнітивній дисфункції, порушенню циркадного ритму та незасвоєнню вітаміну D.

Нестача цього елементу викликає окислювальний стрес, зниження пам'яті, розумової працездатності та інших важливих функцій.

Нагадаємо, що деяким категоріям осіб можна обійтися від щеплень. Український лікар Тарас Жиравецький пояснив, кому не варто вакцинуватися від коронавірусу. Детальніше прочитати про це питання можна на нашому сайті.

Також "Коментарі" раніше повідомляли, що в Америці провели унікальну операцію. Пацієнту було пересаджено донорські руки та обличчя. За всю історію медицини — це лише третій випадок складного втручання та єдиний успішний. Яким став пацієнт після операції дивіться в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини