Головна Новини Суспільство медицина Вчені нарахували 12 тисяч мутацій коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені нарахували 12 тисяч мутацій коронавірусу

Але є хороша новина: жодна з мутацій не збільшує заразність

8 грудня 2020, 17:44
Поділіться публікацією:

Вірусологи нарахували 12 тис. мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами та захисними силами господаря, в чий організм він впроваджується.

Вчені нарахували 12 тисяч мутацій коронавірусу

Вчені звертають увагу, що першій мутації вірус піддався на початку весни цього року. Тоді епідемію в Європі викликав штам з мутацією в гені S. Він відповідає за механізм проникнення вірусу в організм господаря. Згодом вірус-мутант поширився по всьому світу.

Крім того, вчені стурбовані тим фактом, що тотальна широкомасштабна вакцинація стане причиною того, що через нові мутації вірус стане ще більш інфікованим.

Відомо, що на сьогодні жертвами коронавірусної пандемії стало 1,44 млн осіб, перемогли коронавірус 39,44 млн.

Антилідером по захворюваності є США — число діагностованих хворих становила 13,09 млн, померли 264,9 тис. осіб, видужали 4,94 млн.

Другою за захворюваності є Індія. Тут 9,35 млн хворих, померли від ускладнень, викликаних коронавірусом 136,2 тис., врятувалися 8,76 млн осіб.

На третьому "призовому" місці складається Бразилія: в країні 6,24 млн осіб інфіковані, близько 172 тис. — померли, перемогли хворобу 5,58 млн осіб.

Україна знаходиться на 17-му місці у світі по захворюваності коронавірусною хворобою.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Китаї у кажанів знайшли нові види коронавірусу.  За словами китайських вчених, відкриття було зроблено на південному заході Китаю. Крім того, вірусологи звертають увагу, що схожі штами Sars-CoV-2 були виявлені у тварин і за межами Китаю, зокрема, в країнах Південної Азії.
Крім того, стало відомо, що американські вчені розповіли, чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку важко вилікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини