Вакцинації бути: коли в Україні з'являться препарати проти коронавірусу

Вакцинація громадян України мала початися ще 15-го лютого

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, коли в Україну надійдуть вакцини проти коронавірусу. Дану інформацію надає телеканал "Україна 24".

За словами Степанова, 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca поступлять в Україну вже до кінця тижня.

"До кінця тижня вони повинні бути вже в Україні. Там питання логістики, відвантаження вже безпосередньо з Індії, фрахт літака та решта".

Вакцинація громадян мала проводитися ще з 15-го лютого. Степанов повідомляє, що цього не сталося через бюрократичні процедури в ініціативі COVAX, яка обіцяла надати країні 117 тисяч доз вакцини Pfizer.

Нагадаємо, що раніше Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) почало розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID-19. Деталей поки не приводять. Тим часом Телеграм-канали пишуть, що мова може йти про спроби провернути махінації при закупівлі китайської вакцини Sinovac Biotech за допомогою приватної фірми-посередника куди дорожче реальної ціни. Під ударом нібито міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Деталі справи читайте в нашому матеріалі.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що політичні скандали навколо препарату Sinovac формують негативну репутацію України серед виробників вакцин від COVID-19. Чому виникають ці скандали? Читайте детальніше тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, чому українцям важливо вакцинуватися від коронавірусу. Експерти вважають, що хвороба COVID-19 є "віспою сучасності". Думку народного депутата від фракції "Слуга народу" Олени Мошенець читайте в нашому матеріалі.