Головна Новини Суспільство медицина Вакцинація від COVID-19 в Україні: чи зможуть люди самі вибрати для себе вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинація від COVID-19 в Україні: чи зможуть люди самі вибрати для себе вакцину

Вже через тиждень стартує перший етап вакцинації в Україні

10 лютого 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Незабаром в Україні стартує вакцинація від коронавірусу. Однак українців дуже турбує питання про те, чи буде у них можливість самим вибрати для себе вакцину або ж такого вибору їм не нададуть. Детальніше про це розповів виконуючий обов'язки глави Центру громадського здоров'я Ігор Кузин.

Вакцинація від COVID-19 в Україні: чи зможуть люди самі вибрати для себе вакцину

Українці не зможуть самі собі вибрати вакцину - фото: з відкритих джерел

За словами Кузіна, швидше за все, у всіх, хто буде вакцинуватися, не буде можливості самостійно вибрати ту чи іншу вакцину. Це безпосередньо пов'язано з тим, що коли вакцина приходить в країну, складається перелік групи ризику, яка в першу чергу повинна пройти вакцинацію. Для всієї цієї групи людей буде використана одна і та ж вакцина. Тому вибрати не зможе ніхто.

Також Ігор Кузин повідомив про те, що в Україні очікується поставка від 2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca. Таким чином, ті групи людей, які підпадуть під цю вакцину, зможуть отримати тільки її. Всього в Україну завезуть вакцини від 4 різних компаній кампаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

Першими в черзі на вакцинацію стоять медпрацівник стаціонарів COVID -19, а також медики з мобільних бригад, які будуть вакцинувати людей. Разом з ними в першу чергу будуть вакцинуватися і військові із зони ООС.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що Всесвітня організація охорони здоров'я спростувала теорію про штучну розробку коронавірусу в лабораторії в Китаї, а також про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чи будуть прищеплювати літніх людей вакциною AstraZeneca. Щодо цієї вакцини є деякі сумніви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини