Головна Новини Суспільство медицина В Уряді визначилися з датою початку вакцинації проти коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Уряді визначилися з датою початку вакцинації проти коронавірусу в Україні

Поки в українському Уряді називають дату початку вакцинації проти коронавірусу в нашій країні, міжнародні дослідження свідчать про те, що масовою вакцинація в Україні стане тільки у 2023 році

27 січня 2021, 15:03
Поділіться публікацією:

Вакцинація проти коронавірусу в Україні має розпочатися вже в лютому. Про це сьогодні, 27 січня, на засіданні Уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

В Уряді визначилися з датою початку вакцинації проти коронавірусу в Україні

Вакцина проти коронавірусу. Фото: CHILEBIO.CL

За словами глави Уряду, сьогодні в країні затвердили два договори керованого доступу (Managed Entry Agreements), завдяки яким наша країна зможе без проблем купувати всі необхідні препарати. Шмигаль зазначає, що завдяки цим документам Україна зможе проводити прямі переговори з виробниками ліків, щоб потім купувати всі необхідні препарати. Цю практику успішно втілюють в життя США, Великобританія, Франція, Польща, Італія та інші країни.

Щоб подібна процедура почала працювати в Україні, необхідно, щоб Верховна Рада підтримала відповідні зміни в законодавстві.

Водночас видання The Economist опублікувало результати дослідження, згідно з якими вакцинація проти коронавірусу в Україні стане доступною для всіх громадян не раніше 2023 року. Крім України пізній доступ до вакцин з'явиться ще у 85 країн.

Вся річ у тому, що бідні країни, до переліку яких потрапила й Україна, найімовірніше отримають вакцину через ініціативу COVAX. Перші дози препарату у 2021 році зможуть отримати тільки медпрацівники, а ось всім іншим доведеться чекати ще близько двох років.

Раніше "Коментарі" писали, що Денис Шмигаль розповів про деталі плану дій Уряду щодо проведення вакцинації населення. За словами Шмигаль, Уряд має чіткий план з проведення вакцинації, підписані контракти на необхідну для всіх бажаючих кількість вакцин, а також підготовлена необхідна логістична інфраструктура, для початку кампанії по вакцинації вже в лютому. Дорожня карта вакцинації, яку розробив Кабмін, складається з п'яти етапів для різних категорій громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини