В Україні з'явиться система, яка буде відслідковувати контакти людей

Система з відстеження контактів буде створена для людей, які захворіли коронавірусом

Сьогодні, під час позачергового засідання Кабінету міністрів України було прийнято рішення про створення ефективної системи відстеження контактів людей, які захворіли коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це у своєму Telegram-каналі написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За створення нової системи будуть відповідати Міністерство охорони здоров'я, Міністерство внутрішніх справ і Міністерство цифрової трансформації. Прем'єр заявив, що епідеміологічні розслідування повинні бути системними, з жорстким контролем за самоізоляцією. На думку уряду, це дозволить більш оперативно реагувати і розривати ланцюги захворювань.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабінет Міністрів України сьогодні, 8 серпня, прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м.Севастополя та виїзду з неї. Робота контрольних пунктів в'їзду і виїзду на територію окупованого півострова припиниться з 8:00 9 серпня. КПВВ попередньо повинні відновити роботу з 8:00 30 серпня