В Україні вирішили виділити більше грошей на екстрену медичну допомогу: куди скільки витратять

У МОЗ анонсують підвищення зарплат для працівників екстреної медичної допомоги

У бюджетному запиті Міністерства охорони здоров'я України на 2021 рік передбачено суттєве збільшення тарифу на екстрену медичну допомогу. Про це сьогодні, 23 вересня, під час брифінгу заявив глава відомства Максим Степанов.

За словами глави МОЗ, тариф планують збільшити з нинішніх 164 грн до 412 грн. Тариф враховує закупівлю ліків і медичних засобів. Також має зрости зарплата лікарів екстреної медичної допомоги. Степанов зазначив, що заробітна плата лікаря екстреної медичної допомоги повинна становити від 20 до 22 тис. грн, фельдшера - 17 тис. грн, водія - не менше 12 тис. грн.

Раніше "Коментарі" писали, що медики з Тернополя наочно показали, що відбувається з легенями, коли їх вражає коронавірус. Фото органу, який постраждав від наслідків інфекції, опублікувало Управління охорони здоров'я облдержадміністрації на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, після низки антирекордів, якими чи не кожен день вересня коронавірус дивує українців, сьогодні COVID-19 зовсім трохи не дотягнув до нового "досягнення". Як повідомляє пресслужба МОЗ на офіційній сторінці в Facebook, за добу захворіло 3 497 осіб - майже на 600 більше, ніж напередодні.