Головна Новини Суспільство медицина В Україні починається епідемія грипу та ОРВІ - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні починається епідемія грипу та ОРВІ - МОЗ

Показник захворюваності становить 482,6 на 100 тис. населення, що на рівні епідемічного порогу

16 грудня 2020, 22:28
Поділіться публікацією:

В Україні за останній тиждень на гостре респіраторне вірусне захворювання інфікувалися понад сто вісімдесят три тисячі осіб, а за весь час епідеміологічного сезону перехворіли майже п'ять відсотків населення країни. При цьому більше ніж сорок відсотків із захворілих протягом цих семи днів — діти та підлітки до 17 років.

В Україні починається епідемія грипу та ОРВІ - МОЗ

Відповідна цифра надана прес-службою Міністерства охорони здоров'я.

Інтенсивний показник захворюваності на даний момент становить 482,6 на 100 тис. населення, що є початковим показником епідемічного порогу, розрахованого для нашої держави. Також відомо, що цифри за нинішній період на більш ніж на 10 відсотків вище за показник за аналогічний період 2019 року.

Крім того, відомство повідомило, що за тиждень від грипу вакцинувалися 14 780 українців, в той час, як за весь сезон прищепилося 150 615 українців.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Міністерство охорони здоров'я внесло зміни в нормативний акт №2711, згідно з яким зареєстрований список медичних закупівель за двома програмами на 2020 рік. Раніше в 36 пункті списку були позначені препарати для хіміотерапії та інших ліків онкохворим, на даний момент сюди додані закупівлі вакцини від COVID-19.

Крім того, порталу стало відомо, що Всесвітня організація охорони здоров'я застерегла жителів Європи про можливість нової, третьої хвилі коронавірусу. За словами представників ВООЗ, незважаючи на поліпшення епідеміологічної обстановки в цілому, COVID-19 продовжує активно "крокувати" по європейському регіону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини