Головна Новини Суспільство медицина В Україні гострий дефіцит медиків: яких лікарів не вистачає найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні гострий дефіцит медиків: яких лікарів не вистачає найбільше

Епідемія коронавірусу вказала на гострий дефіцит лікарів, які спеціалізуються на боротьбі з вірусними загрозами

11 червня 2020, 08:57 comments2007
Поділіться публікацією:

В Україні катастрофічно не вистачає лікарів, зокрема, епідеміологів, вірусологів та лаборантів. Про це на своїй сторінці в Facebook написав міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Штат медиків цих спеціалізацій зараз заповнений лише наполовину.

В Україні гострий дефіцит медиків: яких лікарів не вистачає найбільше

Епідемія коронавірусу вказала на гострий дефіцит медиків, які повинні протистояти вірусним загрозам. Так, в обласних лабораторних центрах зараз пустують 48% місць лікарів-епідеміологів. Ще більше не вистачає лаборантів-гігієністів. Дефіцит цих фахівців в Україні зараз на рівні 51%. Трохи краще, за даними МОЗ, ситуація з лікарями-вірусологами. Але і їх теж катастрофічно не вистачає. Вакантні по всій Україні 41% місць.

"Це дані профільного директорату МОЗ. Скажу, що статистика невтішна. Я дав доручення порахувати, скільки саме потрібно фахівців для лікування і профілактики, а також боротьби з різними інфекційними хворобами у майбутньому", — написав Степанов.

В Мінохоронздоров'я зараз вирішують, як саме будуть покривати дефіцит. Серед ймовірних шляхів вирішення проблеми — перевчити і перекваліфікувати фахівців, які вже працюють в системі охорони здоров'я.

"Загроза є і буде завжди, світ це зараз відчуває. Кожна країна повинна бути готова до цієї загрози", — підсумував глава Міністерства охорони здоров'я.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні стартував черговий етап зняття карантинних обмежень. Тепер в українців з'явилося набагато більше варіантів, як провести відпустку і пережити літню спеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини