В Ізраїлі придумали новий спосіб боротьби зі старістю

Людський організм можна омолодити за допомогою кисню, вважають ізраїльські вчені

Ізраїльські вчені винайшли новий метод, який дозволяє не тільки зупинити старіння людського організму, але і повернути його назад. Спосіб омолодження полягає в використанні гіпербаричної кисневої терапії.

Сам по собі метод кисневої терапії не новий - його використовували понад сто років для лікування декомпресійної хвороби у підводників і порятунку людей при отруєнні чадним газом. Терапія включає вдихання чистого кисню в герметичній камері, в результаті чого кров і тканини насичуються киснем. Однак останні результати досліджень, які провели співробітники Тель-Авівського університету і Медичного центру Шамір свідчать про те, що відомий метод лікування киснем під високим тиском в барокамері може повернути назад два основних процеси, пов'язаних зі старінням: вкорочення тіломір і накопичення старих і несправних клітин в організмі. Експеримент показав подовження тіломір на 38 відсотків і зменшення кількості відмерлих клітин на 37 відсотків. Примітно, що учасники експерименту не змінювали свій спосіб життя і не приймали інших ліків.

Як повідомляв портал "Коментарі", фахівці з Італії та Великобританії провели нову наукову роботу, яка відкрила новий спосіб омолодження мозку. Домогтися бажаного результату можна при взаємодії мозку з мікрофлорою кишечника.