Головна Новини Суспільство медицина Українців з окупованої частини Донбасу вакцинуватимуть від COVID-19 — МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців з окупованої частини Донбасу вакцинуватимуть від COVID-19 — МОЗ

Нацплан щодо впровадження вакцинації в Україні вже майже затверджений

17 грудня 2020, 12:19
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров’я України планують забезпечити доступ до вакцинації від COVID-19 для жителів окупованого Донбасу. Про це стало відомо під час сьогоднішнього брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Українців з окупованої частини Донбасу вакцинуватимуть від COVID-19 — МОЗ

Українців із ОРДЛО також планують вакцинувати. Фото: GETTY IMAGES

За твердженням очільника МОЗ, в Україні майже завершена розробка Національного плану щодо впровадження вакцинації проти коронавірусу. П’ятницю називають найімовірнішим днем для підписання остаточного варіанта документу. Останні зміни до Нацплану були внесені у середу, 16 грудня.

Серед них — і можливість вакцинувати українських громадян, які нині живуть у тимчасово непідконтрольних державі районах Донецької та Луганської областей.

"Мені здається — це дуже важливо, щоб ми забезпечили доступ до вакцини українцям, які мешкають на тимчасово окупованих територіях", — підкреслив Максим Степанов у ході брифінгу.


Також міністр нагадав, що вакцинацію вважають кращим способом подолання коронавірусної хвороби, і таку думку поділяють уряди більшості країн світу.

Крім того, глава МОЗ озвучив суму, необхідну для проведення повномасштабної кампанії зі щеплень проти COVID-19. Щоправда, із потрібних 15,1 млрд грн наразі у бюджеті 2021 року виділено 2,6 млрд грн.

Попередньо "Коментарі" повідомляли добову статистику захворюваності на COVID-19. За інформацією МОЗ, в Україні зареєстровано 12047 нових випадків коронавірусу. Варто зазначити, що серед них 594 дитини та 535 медиків.

Також на порталі можна дізнатися про найпоширеніший симптом коронавірусу, а також занотувати, які аналізи варто здати після того, як перехворіли на COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини