Головна Новини Суспільство медицина Україна може скористатися досвідом Китаю з будівництва модульних інфекційних лікарень
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може скористатися досвідом Китаю з будівництва модульних інфекційних лікарень

Деніс Шмигаль впевнений, що українські виробники в змозі забезпечити розгортання великої кількості модульних лікарень за найсучаснішими стандартами безпеки

15 вересня 2020, 21:08
Поділіться публікацією:

У разі зростання захворюваності на COVID-19 в Україні та при виникненні дефіциту ліжкомісць в лікарнях, Україні доведеться скористатися досвідом Китаю в будівництві модульних інфекційних відділень. Про це повідомляє "Укрінформ", посилаючись на виступ Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час брифінгу на ПрАТ "Коростенський завод МДВ" на Житомирщині.

Україна може скористатися досвідом Китаю з будівництва модульних інфекційних лікарень

Джерело: dw.com

"Це надзвичайно цікава ідея. Вже є проєкт такого відділення. Ми обговорювали і його вартість, і швидкість будівництва – 2 місяці, 512 ліжкомісць за найсучаснішими стандартами, вартість буквально більше ніж у 5 разів дешевша, ніж китайські аналоги. Тому, звичайно, це потенціал, який у разі потреби можна буде доволі швидко — від 2 до 3 місяців — розгорнути і збудувати в будь-якій точці України. Підприємство до цього готове, ми обговорили такі можливості", — зазначає очільник Уряду.

Прем’єр-міністр України впевнений, що українські виробники в змозі забезпечити розгортання великої кількості модульних лікарень за найсучаснішими стандартами безпеки.

Зі слів начальника цеху підприємства з виготовлення CLT-панелей заводу Руслана Гурського, даний продукт вони виробляють з минулого року з метою реалізації в країнах Європи, США та Канади. Ціна комплекту будинку з двох модулів складає приблизно 20 тис євро.

Відомо, що у світі на основі таких модулів будують 18-24 поверхові будинки.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вакцинація проти коронавируса не зупинить пандемію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини