Головна Новини Суспільство медицина Україна має намір розробляти вакцину від коронавірусу спільно з іншими країнами
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має намір розробляти вакцину від коронавірусу спільно з іншими країнами

Україна прагне приєднатися до Стратегії ЄС щодо вакцинації від коронавірусу

30 червня 2020, 14:31 comments1294
Поділіться публікацією:

Україна має намір приєднатися до Стратегії Євросоюзу щодо вакцинації від коронавірусу Covid-19. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина "Інтерфаксу-Україна".

Україна має намір розробляти вакцину від коронавірусу спільно з іншими країнами

За її словами, зараз Україна веде дискусію про те, як наша країна може приєднатися до глобальних ініціатив із розробки або закупівлі вакцин.

"Зокрема, Європейська комісія кілька тижнів тому оприлюднила стратегію з вакцинації в рамках ЄС: там є блок, який стосується міжнародного співробітництва. Якраз цього тижня я буду вже докладно спілкуватися із колегами з Єврокомісії про те, як Україна може приєднатися до цих зусиль, як мінімум, у порядку отримання оперативної інформації", — сказала Стефанішина.

Повідомляється, що в Україні вже проводилися консультації з компаніями на внутрішньому фармринку.

"Ми спілкувалися з країнами Європи, і багато чуємо про те, що є сенс інвестувати зусилля в розробку ліків. Сьогодні я знаю, що найбільші фармацевтичні компанії України вже у співпраці з іноземними фармкомпаніями працюють над розробкою ліків. Тому ми хочемо бути в тренді та у політичному діалозі із глобальних ініціатив щодо вакцинації", — зазначила Стефанішина.

Але, при цьому, за її словами, не треба забувати про питання розробки ліків. Стефанішина додала, що в Україні дуже мало потужностей для виробництва вакцини або компонентів для вакцинації, проте – потужний фармацевтичний бізнес.

Нагадаємо, в ЄС уклали перший контракт на закупівлю вакцини проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини