Вчені назвали продукт, який допоможе впоратися з коронавірусом

Кокосова олія першого віджиму здатне знизити рівень вірусу в крові більш ніж вполовину, - вчені

Кокосове масло в майбутньому може допомогти пацієнтам боротися з коронавірусною інфекцією. Його ефективність довели вчені з Філіппінської ради з досліджень та розвитку охорони здоров'я. Про це повідомляє Inquirer.

Експеримент дослідників показав, що для лікування найкраще використовувати кокосову олію першого віджиму. Вона активує імунну систему. Як результат, клітини організму стають більш стійкими, а їхня здатність до виживання значно підвищується.

Разом з тим, кокосова олія здатна знищувати сам вірус, що провокує Covid-19. Як показав експеримент, у пацієнтів з легкою формою хвороби рівень вірусу після використання кокосової олії падав на 60-90 відсотків.

"Результати багатообіцяльні. Ми бачимо, що кокосова олія не тільки знищує вірус, але й допомагає організму відбити вірусну атаку. Але все ж потрібно дочекатися остаточних результатів клінічних досліджень", - говорить виконавчий директор Філіппінської ради з досліджень та розвитку охорони здоров'я Хайме Монтойя.

Всього в дослідженні філіппінських вчених протягом шести місяців взяли участь 56 добровольців. Їх відбирали виключно серед пацієнтів, у яких Covid-19 не дав ускладнень на будь-які органи. Отримавши результати, дослідники вирішили продовжити експеримент. І тепер вони працюють вже з важкими пацієнтами в одному з госпіталів Філіппін.

"Ми шукаємо інші ефективні методи боротьби з Covid-19 крім вакцини. Зрозуміло, ще потрібно провести багато досліджень, щоб стверджувати, що кокосова олія - це дійсно хороший інструмент боротьби з Covid-19 або його профілактики", - зазначив філіппінський міністр Фортунато де ла Пенья.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, чому кожен чоловік повинен пити кокосове молоко.