Головна Новини Суспільство медицина У ВООЗ зробили важливу заяву стосовно COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ зробили важливу заяву стосовно COVID-19

Актуальними залишаються рекомендації щодо дотримання дистанції, миття рук і носіння масок

12 січня 2021, 10:14
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що в новому 2021 році, населенню не вдасться отримати колективним імунітет до коронавірусного захворювання попри масове щеплення. Таку заяву зробила головний науковий співробітник ВООЗ Сумья Свамінатан.

У ВООЗ зробили важливу заяву стосовно COVID-19

У ВООЗ зробили важливу заяву стостовно COVID-19 - фото з відкритих джерел

"Ми не збираємося досягати будь-якого рівня популяційного імунітету у 2021 році", — розповіла фахівець.

Вона також підкреслила, що протиепідемічні заходи, зокрема носіння медичних масок, миття рук, а також дотримання соціальної дистанції, залишаться актуальними протягом усього року.

Нагадаємо, що масова вакцинація населення проти коронавірусу почалася нещодавно в ряді країн, серед яких Ізраїль, Великобританія, Франція, Німеччина та інші. Як стверджує радник генерального директора ВООЗ Брюс Ейлуорд, жителів бідніших країн почнуть вакцинувати в кінці цього місяця або початку лютого 2021 року.

Очікується, що в наступному місяці Україна отримає вакцину від коронавірусної інфекції й за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вакцинація громадян буде проходити безкоштовно. Але буде розглядатися і варіант платної процедури. У Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що група людей із п'ятого етапу (здорові люди у віці 18-59 років) зможуть вакцинуватися позачергово за особисті кошти. Але це може статися не раніше другого півріччя 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що двох чиновників Варшавського університету в Польщі звільнили після скандалу з вакцинацією проти коронавірусного захворювання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини