Головна Новини Суспільство медицина У світі з'явився ще один штам коронавірусу: тести не можуть його виявити
commentss НОВИНИ Всі новини

У світі з'явився ще один штам коронавірусу: тести не можуть його виявити

Новий штам вірусу більш стійкий до вакцин

18 лютого 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

Новий штам коронавірусу Fin-796H був недавно виявлений в Фінляндії. У нього є схожість з "британським" і "південноафриканським", проте є і ряд важливих відмінностей, які роблять його більш небезпечним. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на інформацію з Інституту біотехнології Гельсінського університету.

У світі з'явився ще один штам коронавірусу: тести не можуть його виявити

У Фінляндії виявили новий штам коронавірусу - фото: з відкритих джерел

Так, дослідники повідомляють, що мутації в новому варіанті коронавірусу не дають ПЛР-тесту його виявити. Даний факт їх дуже насторожує, адже це може призвести до початку різкого поширення хвороби.

За словами вчених, новий штам COVID -19, який зустрічається в Фінляндії, має риси та особливості "південноафриканського" і "британського" варіантів, але  відрізняється від них. Вважається, що наявні мутації роблять Fin-796H більш заразним, ніж минулі.

Деякі мутації в геномі вірусу SARS-CoV-2 призводять до підвищеної інфекційності, а інші впливають на ефективність захисту вакцини. Варіант Fin-796H має мутації обох типів, — кажуть дослідники.

Виходить, що вакцина може виявитися неефективною в боротьбі з новим штамом коронавірусу. Доцент мікробіологічної імунології, відповідальний за діагностику корони в Vita Laboratories Тару Мері зазначила, що на цей момент причин для паніки немає. Вчені зараз активно займаються вивченням нового штаму.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що стало відомо, коли в Україні з'являться препарати проти коронавірусу, а також про те, що в Україні вперше відкриють мобільний госпіталь для пацієнтів з COVID-19. Уже відомо, в якій області це станеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

18 лютого 2021, 12:02

Что то подозрительно это все.Вирус появляеться в тех странах,в которых есть пендосовские биолаборатории.Пусть эти страны вышвырнут пендосов в америгу и мутации вируса продолжаться только в ней.


Новини