У МОЗі пояснили, коли область залишає "червону" зону карантину

У МОЗі повідомили, що для потрапляння в «червону» зону карантину і виходу з неї регіон повинен відповідати низці показників

Вихід області з "червоної" зони не означає скасування карантинних обмежень. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко на брифінгу сьогодні, 29 квітня.

Як розповів Ляшко, для потрапляння регіону в "червону" зону повинні три дні поспіль перевищуватися два показники. Після цього протягом 48 годин збирається національна комісія ТЕБ і НС, яка приймає рішення про перехід області на "червоний" епідрівень.

Вихід регіону з "червоного" рівня може відбутися і раніше, зазначив Ляшко.

"Потрібно, щоб усі показники досягли, наприклад, "жовтого" рівня", - пояснив головний санлікар.

Ляшко підкреслив, що вихід області з "червоного" рівня не передбачає повного скасування карантинних обмежень.

"Це скасування жорстких карантинних обмежень. Тут повинен бути контроль", - заявив заступник голови МОЗу.

Нагадаємо, названо регіони, які до Великодня-2021 можуть вийти з "червоної" зони карантину. Аналітики Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) повідомили, що йдеться про сім областей.

Тим часом у Кабміні зазначають про ефективність адаптивного карантину, дія якого триває по всій Україні, а також закликають місцеву владу посилювати карантинні обмеження в разі погіршення ситуації з поширенням коронавірусу на місцях.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, у ВООЗ зробили попередження і розповіли, як змінюється пандемія коронавірусу.

Експерти підкреслюють, що справедливий доступ до вакцин і ефективні профілактичні заходи мають вирішальне значення для того, щоб спробувати переламати ситуацію.