У МОЗ розповіли, які регіони не готові до чергового етапу послаблення карантину

На тлі різкого стрибка захворюваності коронавірусом, в Україні готуються до нових обмежень

В Україні протягом останнього тижня стрімко збільшується кількість хворих коронавірусом. Станом на сьогодні, 21 червня, десять областей не готові до чергового етапу послаблення карантину. На це рішення впливають кілька показників, серед яких кількість хворих на 100 тис. чоловік, завантаженість лікарняних ліжок, а також кількість проведених тестувань на 100 тис. осіб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

На сьогоднішній день до наступного етапу послаблення карантині не готові місто Київ, а також такі області: Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька. Крім того, в Закарпатській і Чернівецькій областях перевищено показник завантаженості ліжок.

Нагадаємо, Україна поки не буде вводити жорсткий карантин по всій території, але контроль за дотриманням правил безпеки під час пандемії коронавірусу планують посилити. За останні кілька днів Національна поліція України втричі більше винесла адмінпротоколів за порушення карантину. Як заявив гарант, через рекордне збільшення числа хворих COVID-19 слід налагодити чітку злагоджену комунікацію з людьми щодо правил карантину.