Головна Новини Суспільство медицина У Львові вперше провели операцію по пересадці серця
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові вперше провели операцію по пересадці серця

У Львові провели три операції з трансплантації серця і двох нирок

4 липня 2020, 13:01 comments2097
Поділіться публікацією:

Минулої вночі, 4 липня, у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели три операції з трансплантації серця та двох нирок. У Львові вперше були проведені подібні операції. Про це повідомляє hromadske з посиланням на слова головного лікаря Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олега Самчука.

У Львові вперше провели операцію по пересадці серця

Протягом останніх 15 років в Україні було проведено лише дві подібні операції у Ковельській районній лікарні Волинської області.

Самчук розповів, що донором органів став 58-річний житель Львова, який впав з висоти, а отримані травми були не сумісні з життям. Медики намагалися врятувати чоловіка, але після смерті мозку мати і сестра львів'янина дали згоду на забір органів.

Пересадку серця зробили 57-річному жителю Коростеня, який п'ять років тому переніс інфаркт. Після захворювання серце втратило пружність і не могло перекачувати кров.

Операцію з пересадки серця львівські хірурги провели спільно з лікарями з Інституту серця на чолі з кардіохірургом Борисом Тодуровим.

Пересадку нирок зробили чоловікам з Львівської і Тернопільської областей. Операції почалися після півночі і тривали до восьмої ранку.

Раніше "Коментарі" писали, що поліпшити роботу серцево-судинної системи можливо за рахунок правильного харчування. Додайте в свій раціон більше продуктів, які виводять "шкідливий" холестерин і сприяють розслабленню кровоносних судин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини