Головна Новини Суспільство медицина У кого ризик померти від коронавірусу найвищий: лікар назвав категорію людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У кого ризик померти від коронавірусу найвищий: лікар назвав категорію людей

Лікар-анестезіолог склав портрет людини, для якої COVID-19 найбільш небезпечний

20 січня 2021, 16:47
Поділіться публікацією:

Лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль склав портрет людини, для якої коронавірус може нести смертельну загрозу. Найбільше вірус є небезпечним для повних чоловіків похилого віку, у яких є проблеми з серцем, цукровий діабет і гіпертонія. Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу Obozrevatel TV.

У кого ризик померти від коронавірусу найвищий: лікар назвав категорію людей

Коронавірус Україна сьогодні. Фото: unsplash

Спеціаліст пояснив, що не можна стверджувати це абсолютно точно, оскільки це лише його припущення. Але при наявності даних характеристик, фактори ризику залишаються високими.

"Коронавірус — це поразка всіх систем і органів. Зокрема, це ураження нервової системи, включаючи клітини мозку. Хвороби серця — це фактор ризику, оскільки резерви у людини з такими захворюваннями набагато менше, ніж у здорової", — додав Бриль.

За словами експерта, при коронавірусі у цієї категорії людей можуть виникнути ускладнення, через певні препарати. Ліки, які призначить лікар, можуть негативно вплинути на хворі органи людини. Тому людям, які знаходяться в групі підвищеного ризику, слід призначати більш щадну  терапію.

Наприклад, якщо пацієнту 80 років, то йому не слід давати ті ж препарати, що і людям іншої вікової категорії. Йому потрібно все давати на кінчику голки, інакше з'являється ризик відправити людину на той світ через необережність.

Як повідомляло видання "Коментарі", Голубовська назвала препарат, який рятує життя українців від коронавірусу. Ведучий інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська на своїй сторінці в соціальних мережах розповіла, які препарати є ефективними в боротьбі з COVID-19. Було проведено нове наукове дослідження, яке продемонструвало високу ефективність препаратів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини