У Києві розпочалася підготовка до проведення вакцинації від COVID-19

Київська влада вже знайшла приміщення, де зберігатиме вакцину від коронавірусу

Столиця України активно готується до проведення вакцинації від коронавірусу. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

Попри те, що влада не надала інформації, коли та в якій кількості прийде вакцина, Київ вже готує логістичну базу для прийому препаратів.

За словами Київського міського голови, у місті є спеціалізоване комунальне підприємство. Воно може забезпечити транспортування та зберігання вакцини. Тому саме воно слугуватиме складом для ліків.

Щеплення робитимуть у медичних закладах первинної ланки.

Віталій Кличко наголосив, якщо виникне потреба в медичному обладнанні, міська влада його закупить. Також мер міста планує провести спеціальне навчання, яке підготує медпрацівників до здійснення масової вакцинації проти коронавірусу.

Відтак, Кличко підсумував, коли в Україну надійде перша партія вакцини, столиця вже буде готова робити щеплення.

Нагадуємо, що початок вакцинації від коронавірусної хвороби в Україні можна очікувати не раніше кінця весни-початку літа майбутнього року. Вакцина надаватиметься в рамках міжнародної програми COVAX. Україна планує отримати вісім мільйонів доз на дворазове введення препарату чотирьом мільйонам українцям. Перша партія препарату, яка прибуде в Україну, складе 1,8 мільйона.

Також сайт “Коментарі” повідомляв, чи потрібна вакцинація тим, хто перехворів на коронавірус. За словами міністра охорони здоров’я, в людини рано чи пізно зникнуть антитіла до коронавірусу, навіть якщо вона перемогла хворобу. Таким чином особа ризикує заразитися повторно.