Головна Новини Суспільство медицина У Камбоджі і Японії коронавірус виявили у кажанів, заморожених 10 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

У Камбоджі і Японії коронавірус виявили у кажанів, заморожених 10 років тому

За словами вчених, дані знахідки свідчать про те, що SARS-CoV-2 походить від підковоносних кажанів, але про можливість та процесі передачі його від цих тварин до людини ще належить з'ясувати

23 листопада 2020, 23:57 comments1023
Поділіться публікацією:

У тілах кажанів, заморожених десятиліття назад в лабораторіях в Камбоджі і Японії, вчені виявили вірус, схожий на той, який викликав пандемію в світі в цьому році. Дослідники підкреслюють важливість відкриття в можливості ідентифікації походження вірусу.

 У Камбоджі і Японії коронавірус виявили у кажанів, заморожених 10 років тому

Відомо, що в Камбоджі споріднений SARS-CoV-2 вірус був знайдений в тілах двох особин підковоносних кажанів Шамела, заморожених для дослідів у 2010 році. ДНК даного штаму ще до кінця не вивчено, тому повністю оцінити важливість відкриття для боротьби з епідемією коронавірусу поки немає можливості. Водночас у разі, якщо виявлений вірус має зв'язок з SARS-CoV-2 або є його "прабатьком", це може допомогти встановити момент і механізм передачі інфекції від кажанів людям — до такої думки прийшли вірусологи Інституту Пастера в столиці Камбоджі Веасна Дуонг.

У Країні сходу сонця схожий на COVID -19 штам виявили в калі кажана того ж виду, що й в Камбоджі. Особина була спіймана 7 років тому. Його геном на 81% схожий з коронавірусом.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у ВООЗ повідомили про розробку альтернативної форми вакцини проти коронавірусу.




















Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини