Головна Новини Суспільство медицина У британському штамі коронавірусу виявили нову мутацію: чим вона небезпечна
commentss НОВИНИ Всі новини

У британському штамі коронавірусу виявили нову мутацію: чим вона небезпечна

Ця мутація отримала назву "E484K"

4 лютого 2021, 13:14
Поділіться публікацією:

У зразках нового британського штаму коронавірусу вчені змогли виявити нову мутацію, яка може дозволяти COVID-19 уникнути захисту від антитіл, тим самим вплинувши на вакцинацію. Інформацію про це оприлюднило видання CNN, посилаючись на звіт Public Health England.

У британському штамі коронавірусу виявили нову мутацію: чим вона небезпечна

Британський штам коронавірусу - фото з відкритих джерел

У повідомленні сказано, що фахівці виявили нову мутацію в, як мінімум, одинадцяти зразках штаму захворювання з Британії. Також стало відомо, що деякі з цих зразків могли придбати цю мутацію самостійно, замість того, щоб поширюватися від одного випадку.

Зважаючи на це,  вчені зробили висновок, що даний варіант захворювання може стати стійким до імунного захисту, який повинен з'являтися після введення вакцини. Також у звіті зазначено, що дана мутація з більшою ймовірністю може викликати повторне інфікування серед людей, які раніше були заражені коронавірусом.

"Це, здається, не є прекрасними новинами про ефективність вакцин", — зазначив Джозеф Фовер, доцент з епідеміології Єльської школи громадського здоров'я.

Дослідники також відзначають, що прогнозувати, наскільки сильно нова мутація вплине на поширення коронавірусу в Великобританії і в усьому світі, ще зарано.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що лікар пояснив, за якої умови Україна зможе уникнути третьої хвилі COVID-19. За словами медика Тараса Жиравецького, пік припав на період з листопада по грудень — саме тоді фіксувалася найбільша кількість госпіталізацій. Медик каже, що локдаун обмежив навантаження на медичну систему. Крім того, вже перехворіло чимало українців, тому не відбулося значного спалаху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини