У блондинів - гастрит, шатени - алергіки, а брюнети більше мерзнуть - як колір волосся впливає на хвороби

А власниці довгого волосся більш стресостійкі - вони спокійні і цінують душевний спокій

Якщо ви вважаєте, що натуральний колір волосся не може розповісти про схильність до хвороб, ви помиляєтеся. Відносно недавно вчені встановили, що між відтінком волосся і різних хворобами є певний зв'язок. Прийміть це як данину, адже даний факт пояснюється тим, що кожен колір волосся відповідає певному генетичному набору. Про це розповість медичний портал medicina.ua.

Так, відомо, що біляві пасма, не тільки символ краси, але на жаль, і свідчення того, що блондини більш, ніж брюнети й шатени схильні отримати рак шкіри. Це пов'язано з тим, що у них виробляється менше меланіну, який захищає покрив від шкідливого впливу сонця. Крім того, власники світлого волосся більш уразливі психічно і поріг чутливості у них значно нижче, ніж в інших - до речі теж через знижений меланін. У них вище ризик отримати гастрити, проблеми з нирками, тиском, а також у 2 рази більше шансів заробити у старості ревматизм.

А ось шатени й брюнети більш витривалі фізично і психічно. В той самий час, вони гірше, ніж блондини, переносять холоди й міжсезоння. А також, у них частіше ніж у власників світлого волосся розвивається сечокам'яна хвороба і схильність до інфарктів. До того ж велика частина алергіків - це шатени.

Раніше "Коментарі" писали про ТОП-5 ради, які допоможуть зберегти ментальне здоров'я.