Супрун розповіла, які препарати давно пора викинути з домашньої аптечки

Свої рекомендації вона опублікувала в соціальних мережах

Екс-керівник МОЗ Уляна Супрун заявила, що в аптечках більшості українців можна знайти препарати, які вже давно втратили свою ефективність. Так, вона перерахувала їх і назвала причину, чому з деякими ліками краще попрощатися. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

На її думку, з аптечок пора прибрати:

• Гірчичники, тому як наукові докази про їх користь відсутні.

• Оксолінову мазь, бо вона блокує ніздрі, затруднює дихання і заважає слизовій оболонці очиститися від частинок пилу, диму і збудників респіраторних інфекцій.

• Йод і зеленку, тому що неглибоку рану можна промити звичайною водою. А при необхідності використовувати сучасні засоби, які не викликають подразнень і є безбарвними.

• Перекис водню, тому що науково не доведено, що цей засіб сприяє загоєнню ран.

• Мазь Вишневського колись вважалася одним з найефективніших засобів від ран, опіків і нагноєнь. Вона покриває рану шаром плівки, яка сприяє зростанню і розмноженню бактерій. А це може тільки погіршити наслідки.

• Мазь "Зірочка" теж потрапила в цей список, тому що вона викликає досить неприємні відчуття. До того ж, Супрун заявила, що цей засіб не є ефективним в лікуванні нежиті або захисту від вірусу.

• Мумійо, тому що немає ніяких клінічних випробувань, що підтверджують ту чи іншу користь цієї речовини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Уляна Супрун пояснила, скільки сексу прийнято вважати нормою. Екс-глава МОЗ заявила, що тут немає конкретної цифри, тому що нормальним вважається та кількість сексу, яке задовольняє обох партнерів. Якщо вірити науковим дослідженням, то в середньому людина займається сексом більше 50 разів на рік. Це виходить приблизно 1 раз в тиждень.