Головна Новини Суспільство медицина Супрун підказала, як повернути смак і нюх після коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун підказала, як повернути смак і нюх після коронавірусу

На повне відновлення нюху і смакових рецепторів може піти від одного тижня до року

29 жовтня 2020, 13:19 comments1385
Поділіться публікацією:

Щоб повернути нюх і смакові відчуття після одужання від Covid-19, їх необхідно регулярно тренувати. Про це розповіла у своєму Facebook колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона попередила, що на повне відновлення може піти кілька місяців.

Супрун підказала, як повернути смак і нюх після коронавірусу

Симптоми коронавірусу

Чіткого лікарського протоколу відновлення після коронавірусу у світі поки що не існує. Однак спробувати прискорити регенерацію смакових рецепторів і нюху можна. Екс-керівник МОЗ пропонує регулярно влаштовувати собі тренування.

"З певною частотою потрібно вдихати різні ефірні олії. Це можуть бути екстракти окремої рослини, або ж їхні комбінації. Наукова база такого методу досить бідна, але існують дослідження, які доводять, що такі тренування позитивно впливають на повернення нюху", — написала Супрун.

А ось, щоб швидше повернулися всі смакові відчуття, можна спробувати додавати в їжу більше спецій. Варто додати в раціон більше кислих, а також солодких продуктів.

Також за призначенням лікаря можна приймати кортикостероїди в формі крапель для носа. Вони мають протизапальну дію, а призначають їх зазвичай пацієнтам, у яких нюх не повертається протягом двох і більше тижнів.

До слова, нюх і смак втрачають більш ніж половина пацієнтів, які підхопили коронавірус. А на повне відновлення зазвичай іде від одного тижня до року.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як знизити ризик зараження коронавірусом у закритому приміщенні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини