Головна Новини Суспільство медицина Степанов назвав найефективніший метод боротьби з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Степанов назвав найефективніший метод боротьби з коронавірусом

На думку міністра, масові щеплення зможуть найкращим чином протистояти захворюванню

24 грудня 2020, 11:09
Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, який метод боротьби з коронавірусом, на його думку, є найбільш ефективним. Міністр вважає, що найкраще протистояти коронавірусному захворюванню зможе масова вакцинація. До слова, Україна очікує перший транш доз вакцин на початку наступного року.

Степанов назвав найефективніший метод боротьби з коронавірусом

ФОТО: З відкритих джерел

За словами міністра, прищеплювати українців можуть почати вже в лютому, проте точна дата буде залежати від дати поставки вакцини.

"Доступ українців до вакцини від COVID-19 є пріоритетним питанням. Адже, масова вакцинація населення є найефективнішим методом боротьби з коронавірусною інфекцією", — заявив Максим Степанов.

Нагадаємо, що раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що у відомстві планують вакцинувати 23 мільйони українців. Для цього знадобиться 40 мільйонів доз вакцини проти коронавірусного захворювання. Раніше в країні затвердили план вакцинації. Мета плану — протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією проти коронавірусу не менше 50% населення України (це близько 20 мільйонів людей). План будуть оновлювати кожні два тижні. Відзначається, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх груп населення і професійних груп ризику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, скільки триває імунітет до коронавірусного захворювання. Група дослідників з Австралії виявила, що у людей, які перехворіли на коронавірус імунітет до COVID-19 зберігається не менше восьми місяців. Результати дослідження були опубліковані в журналі Science Immunology.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини