Степанов: Медиків не звільнятимуть за відмову вакцинуватися від Covid

Степанов заявив, що "не дозволить ображати наших лікарів"

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що медичних працівників не звільнятимуть за відмову від вакцинації від коронавірусу. Степанов заявив, що "не дозволить ображати наших лікарів". Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я в Telegram у четвер, 25 березня.

"Я не дозволю якимось чином ображати наших лікарів і всіх медичних працівників. Є відмови через те, що велика кількість медпрацівників перехворіли на Covid-19, поки вони мають високий титр антитіл, але хочуть вакцинуватися пізніше. У нас добровільна вакцинація", - заявив Степанов.

Також Степанов висловив упевненість, що кількість бажаючих зробити щеплення від Covid-19 поступово буде збільшуватися. Відбудеться це, коли все більше людей зрозуміє, що користь від вакцинації перевищує побічні дії, зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, що раніше в МОЗ назвали побічні реакції на вакцину від коронавірусу, які зустрічалися в українців з початку кампанії щодо вакцинації. Всього таких випадків було зафіксовано 587, серед них головний біль і тимчасове підвищення температури. Зараз в Україні зафіксовано три випадки, коли після вакцинації пацієнтам знадобився тимчасовий нагляд лікарів і медична допомога. У разі погіршення самопочуття після вакцинації, у відомстві порадили звертатися до сімейного лікаря або в установу, де було отримано щеплення.

Також раніше стало відомо, що фармацевтична компанія AstraZeneca оновила своє дослідження щодо ефективності Covid-вакцини. За новими даними, препарат ефективний на 76%. Згідно з попередніми результатами дослідження, в якому взяли участь 30 тисяч осіб, вакцина показала ефективність в 79%.