Головна Новини Суспільство медицина Стан погіршується раптово: лікар про пацієнтів з тяжкою формою COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Стан погіршується раптово: лікар про пацієнтів з тяжкою формою COVID-19

Лікар повідомив, коли пацієнтам із коронавірусом не може допомогти навіть реанімація

17 листопада 2020, 19:32 comments18742
Поділіться публікацією:

При тяжкому перебігу коронавірусного захворювання абсолютно важко спрогнозувати подальший розвиток хвороби. Про це розповів лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус_інфо".

Стан погіршується раптово: лікар про пацієнтів з тяжкою формою COVID-19

За словами медика, у великої кількості пацієнтів, які перебувають у відділенні інтенсивної терапії, стан погіршується раптово і їм стане погано буквально на очах.

"Відносно задовільні показники насичення гемоглобіну артеріальної крові знижуються за хвилину-півхвилини до показників критичних. Скоріш за все, це пов’язано з тромбоемболією легеневої артерії мілких гілок. Сатурація падає до цифр менше 20, 10. Реанімація, в більшості випадків, є неефективною, навіть із застосуванням препаратів гепарину та тромболізісу, пацієнти помирають", — розповів Дубров.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", лікар назвала п’ять найпоширеніших ускладнень після коронавірусу. Ця інфекція може завдати негативного впливу майже всім системам органів. Інфекціоніст пояснила, як хворі на коронавірус можуть запобігти деяким ускладненням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини