Стало відомо, як найчастіше люди заражаються коронавірусом COVID-19

Голова київського Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург розкрила секрет, що захист від коронавіруса аж ніяк не в одних масках

Як показують дослідження в киевських лабораторіях, 90% випадків зараження коронавірусом COVID-19 сталося посередньої передачі інфекції через руки. Про це повідомила глава Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

За її словами, саме такий результат означає, що українцям необхідно ретельно дотримуватися правил гігієни, мити руки перед прийомом їжі, перекусів і після відвідування туалету, а до закінчення карантину в країні не нехтувати гумовими рукавичками.

"Ми не можемо нескінченно тримати людей в будинках, це не вихід. З іншого боку, люди повинні дотримуватися всіх карантинних вимог... До речі, COVID-19 спровокував розмови про те, про що раніше ніхто не говорив: майже 90% захворювань передається через руки", - зазначила Гінзбург в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Також вона зазначила, що медична галузь робить все необхідне, щоб кількість нових хворих зменшувалася, але "щось повинні зробити і самі громадяни".

"Тому що, якщо, наприклад, ви взялися за десять ручок різних установ та під'їздів, а потім потерли очей або під носом - ви можете захворіти. І навіть зараз не можна, щоб сіли десять осіб поруч і розпивали в обідню перерву каву, тому що в кожному потенційно є COVID-19", - підсумовує Валентина Гінзбург.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Великобританії в рамках пом'якшення заходів з карантину готові зняти так званий "заборона на секс".