Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, в яку суму обходиться лікування тяжкого "ковідного" хворого - військовий епідеміолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в яку суму обходиться лікування тяжкого "ковідного" хворого - військовий епідеміолог

Але справа не тільки в ціні препаратів, але й у відсутності деяких з них на території України

17 грудня 2020, 23:46
Поділіться публікацією:








Лікування тяжких пацієнтів з  COVID-19 обходиться або державі або родині хворого в вісімдесят тисяч гривень і більше. Такі цифри назвав голова Національної медичної палати України військовий епідеміолог Сергій Кравченко. Експерт посилався на список медичних препаратів, які входять до алгоритму лікування коронавірусної хвороби. За словами Кравченко, ціна за упаковку чи флакон таких ліків варіюється від трьох — п'яти тисяч гривень до двадцяти п'яти тисяч гривень. Крім ціни також виникають труднощі щодо пошуку препаратів, адже багато з них не зареєстровані в Україні, тож ліки прибувають в Україну не самим законним способом. 

Стало відомо, в яку суму обходиться лікування тяжкого "ковідного" хворого - військовий епідеміолог

За словами Кравченко, Степанов не вжив жодного кроку, щоб профільні медичні заклади в Україні були забезпечені цими лікарськими засобами.

"Вони (МОЗ- ред.) торгували дозволами на одноразове ввезення "Ремдесивіру", незареєстрованого в Україні. Ось чим вони займалися десять місяців!" – сказав він.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні за останній тиждень на гостре респіраторне вірусне захворювання інфікувалися понад сто вісімдесят три тисячі осіб, а за весь час епідеміологічного сезону перехворіли майже п'ять відсотків населення країни.

Крім того, порталу стало відомо про те, що представник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин заявив, що максимальне число хворих на коронавірусну інфекцію прогнозується на січень наступного року. Триватиме явище до середини лютого. До схожої думки дійшли й міжнародні експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини