Головна Новини Суспільство медицина Стало відомо, коли Україна отримає вакцину проти COVID-19 - МОЗ підписав необхідні документи
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна отримає вакцину проти COVID-19 - МОЗ підписав необхідні документи

За словами Степанова, з цією партією України отримає 8 млн доз вакцини від COVID-19

5 грудня 2020, 20:05
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов вчора, четвертого грудня, підписав технічні документи щодо надходження в Україну вакцини проти вірусу COVID-19 від глобальної ініціативи COVAX. Препарат надійде на територію української держави вже в кінці першого кварталу або на початку другого кварталу майбутнього, 2021 року. Про це чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Стало відомо, коли Україна отримає вакцину проти COVID-19 - МОЗ підписав необхідні документи

За словами Степанова, з цією партією України отримає вісім мільйонів доз вакцини від COVID-19.

Також, за його словами, відомство охорони здоров'я зараз знаходиться на кінцевій стадії підписання угод і з іншими виробниками препарату. Мета уряду — це отримання максимальної кількості доз для держави для забезпечення імунізації максимальної кількості осіб і викорінення інфекції.

Раніше "Коментарі" писали про те, що вчені склали прогнози щодо людського імунітету після вакцинації проти коронавірусу. За словами вчених, на створення імунітету впливають кілька факторів — як вироблення антитіл, так і робота власних захисних клітин організму.

Крім того, портал писав про те, що американські вчені розповіли механізм потрапляння вірусу COVID-19 в легені. Результати дослідження, вчені проводили за допомогою високоточної мас-спектрометрическої технології, показали, що коронавірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті цього кількість вірусних частинок в легких наростає і знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органів дихання людини.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини