Головна Новини Суспільство медицина Список доступних ліків поповниться препаратами для пацієнтів, які пережили інфаркт або інсульт
commentss НОВИНИ Всі новини

Список доступних ліків поповниться препаратами для пацієнтів, які пережили інфаркт або інсульт

НСЗУ повідомила, з якими проблемами стикаються в Україні пацієнти, які перенесли інфаркт чи інсульт

26 серпня 2020, 16:29
Поділіться публікацією:

В Україні до переліку "доступних ліків" планують додати  лікарські засоби, які знадобляться пацієнтам після перенесення інфаркту чи інсульту. Про це інформує Національна служба здоров'я України на брифінгу на тему "Медична допомога при інфарктах та інсультах в межах Програми медичних гарантій".

Список доступних ліків поповниться препаратами для пацієнтів, які пережили інфаркт або інсульт

Повідомляється, що наступного року НСЗУ пропонує включити до програми "Доступні ліки" ліки для пацієнтів, що мали інфаркт або інсульт. Як зазначили у повідомленні, це дасть їм можливість отримувати потрібні ліки в аптеці за рецептом лікаря безоплатно або з незначною доплатою. Передбачається, що це зробить лікування наслідків захворювання більш доступним.

Умова для реалізації цієї пропозиції, зокрема, збільшення бюджету Програми медичних гарантій на 2021 рік до рівня, передбаченого Законом “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”. Не менше 5% ВВП, зазначила НСЗУ.

Додамо, що в квітні-липні 23 925  пацієнтів отримали допомогу при інсульті, а 6 932 – інфаркті. З квітня НСЗУ виплатила медзакладам за надання допомоги пацієнтам з цими хворобами понад 642 млн грн.

Як з’ясувалося, існує проблема: неправильна маршрутизація пацієнтів серед медичних закладів. Так, хворих не завжди доставляють і лікують в тих закладах, які є профільними. Впродовж липня 22% пацієнтів з інсультом та 27% пацієнтів з інфарктом лікувалися в закладах, які не законтрактовані з НСЗУ на відповідний пакет медичної допомоги. Тому НСЗУ пропонують ввести підвищувальний коефіцієнт за дотримання бригадами екстреної медичної допомоги правильних маршрутів пацієнтів.

Нагадаємо, в Україні доповнили перелік доступних ліків. Відомо, які препарати безкоштовні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини