Головна Новини Суспільство медицина Шмигаль розповів про п'ять етапів вакцинації від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів про п'ять етапів вакцинації від коронавірусу

Прем'єр-міністр у Верховній Раді розповів про дорожню карту з вакцинації населення, розроблену Урядом

26 січня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Сьогодні у залі Верховної Ради Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про деталі плану дій Уряду із проведення вакцинації населення. Відповідний допис голова Уряду зробив у своєму офіційному каналі Telegram.

Шмигаль розповів про п'ять етапів вакцинації від коронавірусу

Вакцина проти коронавірусу. Фото: з відкритих джерел

За словами Шмигаля, Уряд має чіткий план з проведення вакцинації, законтрактував необхідну для всіх бажаючих кількість вакцин, а також підготував необхідну логістичну інфраструктуру, аби розпочати кампанію з вакцинації вже в лютому.
Дорожня карта вакцинації, яку розробив Уряд, містить п'ять етапів для різних категорій громадян.
Перший. Відбуватиметься за допомоги понад п'ятсот спеціальних мобільних бригад. Передбачає вакцинацію людей з критичним ризиком інфікування: медпрацівники та медперсонал, які працюють із хворими на "ковід"; громадяни, що проживають у будинках для літніх людей; військовослужбовці ООС, які знаходяться на передовій.
Всього: 367 тисяч людей.
Другий та всі подальші етапи відбуватимуться у 4000 тисячах пунктах щеплень. Вакцинація людей з надзвичайно високим ризиком інфікування: соцпрацівники; люди, старші за 80 років; інші медпрацівники.
Всього: 2 млн 540 тис. осіб.
Третій етап. Вакцинація громадян із високим рівнем інфікування та тих, хто виконує функції з підтримки життєдіяльності держави: ДСНС, поліція, СБУ, вчителі  та інші.
Всього: 7 млн 200 тисяч осіб.
Четвертий етап. Люди з підвищеним рівнем інфікування: віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями, інші категорії.
П'ятий етап передбачає вакцинацію всіх останніх громадян.
Уряд сподівається охопити щонайменше 50% населення до кінця 2022 року.

"Для дотримання температурного режиму транспортування та зберігання вакцин залучатимуться приватні фармацевтичні компанії", — повідомив Прем'єр.

Шмигаль наголосив на словах міністра охорони здоров'я про те, що Україна буде використовувати вакцини лише з ефективністю не менше 70%.

За словами Голови Уряду, Україна має кілька джерел отримання вакцин. Одна з них — глобальна ініціатива COVAX (8-16 млн доз), на рішення якої наразі очікує Україна для отримання в першій хвилі вже в лютому 100-200 тисяч вакцин Pfizer-BioNTech. Також у рамках ініціативи COVAX Україна може отримати вакцини від AstraZeneca, Novavax та Sanofi.



Як повідомлялося раніше, 30 грудня Україна уклала договір на поставку 1 млн 913 тис. доз вакцини Sinovac (964 млн грн), на 700 тисяч доз якої ми чекаємо вже за три тижні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
comments

Обговорення


Новини