"Слуга народу" проголосує за законопроект щодо легалізації медичного канабісу

Про це повідомив на брифінгу голова фракції Давид Арахамія

Сьогодні, 13 липня, у вівторок, в парламенті буде слухатися законопроект про легалізацію медичного канабісу. Свою позицію і позицію фракції "Слуга народу" на вчорашньому брифінгу, що транслювався на офіційній фейсбук-сторінці однойменної партії, висловив голова парламентської фракції Давид Арахамія.

"Я послухав аргументи "за" і "проти", треба ще вивчити матчастину. Звичайно, є дуже багато аргументів "за". Наприклад, в країні багато людей з онкозахворюваннями, які, на жаль, отримують наркотичну залежність від опіатів. А за словами експертів, канабіноїди не викликають наркотичної залежності, є болезаспокійливими альтернативними (засобами - ред.). З таким же успіхом втамовують біль, як і опіати, але не викликають таких побічних явищ. Другий аргумент "за" - це дуже експортно-перспективна галузь медпрепаратів. У нас аграрна країна і нічого крім скреп і упереджень не заважає його (канабіс - ред.) вирощувати", - повідомив позицію своєї фракції Давид Арахамія.

З аргументів "проти" Арахамія назвав те, що на думку все тих же експертів, канабіс - "це все ж наркотик", але відразу запевнив, що в законопроекті "дуже жорстко прописані заходи з контролю за наркозасобами". Мовляв, заходи з вирощування, сертифікації, використання обладнання, контролю, маркування кожного куща будуть суворіше, ніж в законодавстві про обіг наркотичних засобів, яке наразі існує в країні.

"Може там і ризиків особливих таких немає. Але людей лякає невідомість. Ми ще будемо консультуватися з Міністерством внутрішніх справ, почуємо від них, які вони ризики бачать. Але в цілому для першого читання закон готовий. І швидше за все я особисто буду його підтримувати в першому читанні та дивитися як між першим і другим читаннями колектив авторів відпрацює ризики, які не дозволять вирощувати це (коноплю - ред.) нелегально і не поширювати продукцію (з канабісу - ред.) для розважальних цілей. Вона буде використовуватися тільки для медичного призначення", - резюмував глава фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, наше видання повідомляло, що репер Jay-Z запустив власний бренд канабісу.


Джерело: https://censor.net/ru/n3276652