Головна Новини Суспільство медицина Скільки українців отримають безкоштовну вакцину - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців отримають безкоштовну вакцину - МОЗ

У МОЗ розповіли, кого будуть вакцинувати в першу чергу

15 грудня 2020, 10:06
Поділіться публікацією:

Скільки українців отримають безкоштовну вакцину - МОЗ

В Україні готуються до кампанії з масової вакцинації від коронавірусу. І, хоча вакцини в країні ще немає, міністерство охорони здоров'я щосили веде підготовчі роботи. У відомстві вже визначилися з числом українських громадян, які отримають щеплення безкоштовно. Також, зазначається, що ці люди належать до певних категорій. З такою заявою виступив глава МОЗ Максим Степанов. На прес-брифінгу він повідомив про плани міністерства щодо прийдешньої вакцинації.

"Міністерство охорони здоров'я розробило чіткий план вакцинації та визначило групи людей, яких ми зобов'язані вакцинувати за рахунок держави. Таких людей майже 21 млн", повідомив Степанов.

На думку чиновника, в першу чергу вакцинації підлягають медпрацівники, бійці ООС, літні люди з пансіонатів, співробітники Нацполіціі, нацгвардійці, люди з супутніми захворюваннями.

Як повідомляв портал "Коментарі", повне державне фінансування вакцинації українців від COVID-19 обіцяють здійснити в 2021 році. Про такі плани Міністерства фінансів повідомив Михайло Радуцький, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Тим часом, на думку фахівців, усі люди зазнають незначні побічні ефекти після вакцинації проти Covid-19, коли препарат з'явиться на ринку, заявили представники охорони здоров'я Бельгії, звідки планується поширювати вакцину по ЄС.

За словами бельгійського вірусолога Стівена Ван Гухта, клінічні дослідження показали, що найчастіше це легкі побічні ефекти відразу після вакцинації.

"Це нормально, коли шкіра або місце ін'єкції стають трохи твердими та опухлими, а протягом декількох днів після введення вакцини відчуваються легкі симптоми грипу", — сказав він.

За словами Ван Гухта, головний біль, деяка втома або навіть невелике підвищення температури тіла — це нормально і цього слід було очікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини