Скільки доз вакцини Мoderna вкололи японцям перед виявленням сторонніх домішок

Наявність чужорідних речовин, підтверджено у 39 флаконах

У МОЗ Японії заявили в четвер, 26 серпня, що в деяких порціях невикористаних доз вакцини від COVID-19 компанії Moderna Inc. знайшли домішки, і використання близько 1,63 млн доз, виготовлених на тій же виробничій лінії, було припинено як запобіжний захід. Про це повідомляє Japan Times.

За даними уряду, в країні вже використали більше 10 мільйонів доз з моменту затвердження вакцини Moderna для екстреного застосування.

Японський виробник ліків Takeda Pharmaceutical Co., який відповідає за продаж та розповсюдження вакцини в країні, заявив, що поки що не бачив жодних повідомлень про проблеми безпеки. Вакцина, як і та, що була розроблена фармацевтичною фірмою США Pfizer Inc. та її німецьким партнером BioNTech SE, використовує нову технологію, яка називається месенджерова РНК, або мРНК, і вводиться у дві дози з інтервалом у чотири тижні.

Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення повідомило, що сторонні речовини були підтверджені з 16 серпня на восьми пунктах вакцинації в префектурах Ібаракі, Сайтама, Токіо, Гіфу та Айчі.

Такеда попросила екстрене розслідування біотехнологічної фірми США, одночасно закликаючи медичні установи та інші установи не використовувати будь -які дози вакцини, що демонструють відхилення, навіть для доз, які не підлягають припиненню.

Японська компанія додала, що буде докладати зусиль, щоб запобігти призупиненню впливу на доступність доз вакцини від коронавірусу в країні. Оскільки ці дози вже розповсюджені до 863 центрів вакцинації по всій країні, міністерство попросить кожну установу не використовувати їх.

Хоча в Японії тривають вакцинації проти COVID-19, надзвичайно заразний дельта-варіант коронавірусу щоденно поширюється у багатьох частинах країни.

Уряд підписав контракт з Moderna на отримання 50 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця вересня. Наразі люди віком від 12 років можуть отримати щеплення вакциною.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував, що Італія готується почати обов'язкову вакцинацію від COVID-19 - чекати будуть до 15 вересня.