Головна Новини Суспільство медицина Розроблено план з впровадження вакцини від Covid-19 і масової вакцинації в Україні - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Розроблено план з впровадження вакцини від Covid-19 і масової вакцинації в Україні - МОЗ

План по масової вакцинації українців до кінця тижня повинні затвердити

18 грудня 2020, 11:09
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook розповів про розробку Національного плану щодо впровадження вакцини від Covid-19, а також по масовій вакцинації українців. За словами Степанова, МОЗ розробляє план відразу за кількома сценаріями. Він також розповів про етапи прищепної кампанії.

Розроблено план з впровадження вакцини від Covid-19 і масової вакцинації в Україні - МОЗ

ФОТО: З відкритих джерел

- Перший етап — це вакцинація медичних працівників, які займаються безпосередньо зараженими коронавірусом людьми, військовослужбовців Збройних сил України, соціальних працівників, учасників операції ОС, мешканців будинку для людей похилого віку, а також всіх, хто знаходиться в установах тривалого догляду.

- Другий етап передбачає вакцинацію людей 60-річного віку. Сюди входять і члени групи ризику, органи держбезпеки, освітні установи.

- Третій етап охоплює вакцинацію людей від 18 до 59 років, які маю високий ризик зараження Covid -19. Тобто, належать до груп медичного ризику та іншим професійним групам.

Процес вакцинації:

- Будуть створені мобільні бригади імунізації.

- Вакцинація буде проходити на базі вже діючих щеплень. На цю мить налічується понад 11 тисяч.

- Буде залучена ціла мережа сімейних лікарів.

Що стосується бюджету, за словами Максима Степанова, на наступний рік виділено 2,6 млрд грн. Однак цього дуже мало. У зв'язку з цим МОЗ шукає способи знайти додаткові кошти.

Міністр охорони здоров'я також заявив, що найголовнішим є вакцинація людей, які знаходяться в групі ризику. На цей час це 21 млн осіб. Крім того, МОЗ докладає максимум зусиль, щоб щеплення отримав кожен українець. Зараз йде активна робота над планом. До кінця тижня він повинен бути затверджений.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що МОЗ за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19, а також про те, що в Україні починається епідемія грипу і ГРВІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини