Головна Новини Суспільство медицина Розкрито слабкі місця коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрито слабкі місця коронавірусу

Зовнішня оболонка SARS-CoV-2 дуже вразлива

2 лютого 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Німецькі науковці дослідили будову коронавірусу та прийшли до висновку, що SARS-CoV-2 має вразливі місця. Таку інформацію надає видання Phys.org.

Розкрито слабкі місця коронавірусу

Стало відомо про слабкі місця COVID-19 - де вони знаходяться. Фото: gluvexlab.com

Вчені Інститутів Товариства Макса Планка розглядали структуру різних компонентів коронавірусу. Виявилося, що стійкості SARS-CoV-2 надає S-білок. Це  частина, схожа на шипи, які ми, зазвичай, бачимо на фотографіях та малюнках. Вони допомагають вірусу зв'язуватися з людськими клітинами ACE2. Відтак коронавірус вивільняє свій генетичний матеріал всередину та спричиняє хворобу.

Розкрито слабкі місця коронавірусу - фото 2

Проте, оскільки цей білок розташований лише на поверхні, вакцини його легко знаходять та запам'ятовують. Виходить, що антитіла можуть розпізнавати тільки верхню частину білка.

Попри це уразливе місце, вірус все одно залишається дуже сильним, оскільки інші частини захищені від імунної системи цукровими залишками, до яких важко підібратися.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пояснив, у чому полягає затримка початку масової вакцинації українців від коронавірусу. На думку президента, на отримання країнами вакцини безпосередньо впливає їхня вага на світовій арені. Україна ж, яка прагне вступити до НАТО, ще не має достатнього голосу у порівнянні з іншими державами. Тому поки доводиться сподіватися на підтримку іноземних лідерів, які обіцяють "поділитися" частиною вакцини з Україною. Інші подробиці інтерв'ю читайте тут.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що в американському місті Норуіч, що розташований в штаті Коннектикут, стався досить незвичайний випадок. Підлітку врятував життя коронавірус, яким він перехворів. Подробиці ситуації читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини