Головна Новини Суспільство медицина Регіони забезпечені ліками та медичними виробами на суму 5,6 млрд грн – МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Регіони забезпечені ліками та медичними виробами на суму 5,6 млрд грн – МОЗ

У МОЗ розповіли, як Україна виконує план медичних закупівель

11 серпня 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

В Україні обсяги залишків ліків та медичних виробів становлять 5,6 млрд грн, що майже відповідає цілорічним бюджетам на закупівлі ліків у попередніх роках. Про це повідомила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

Регіони забезпечені ліками та медичними виробами на суму 5,6 млрд грн – МОЗ

Так, у 2017 році на ліки було виділено 6,048 млрд грн, у 2018 – 5,9, а минулого року – 6,4. Наразі постачання ліків та медичних виробів в Україну здійснюють спеціалізовані міжнародні організаціями за бюджети попередніх років. З квітня поставки склали 2,3 млрд грн. Дебіторська заборгованість міжнародних закупівельників за останні місяці зменшилась на 26,2% і становить на кінець липня 3,8 млрд грн.

У 2020 році за бюджетні кошти міжнародні організації повинні закуповувати лікарські засоби і медичні вироби на суму приблизно 2,2 млрд грн. За словами Шаталової, вже оголошений відбір закупівельників і до кінця серпня планують укласти відповідні договори.

Як пояснила Шаталова, у попередні 2018-2019 роки закупівлі ліків починалися із запізненням, тому деякі медичні препарати Україна отримує й нині.

Крім того, міністерство погодило 81% технічних та якісних характеристик ліків із запланованих для закупівель ДП "Медичні закупівлі України". Так, на 430 млн грн ще не оголошено торги, проте розпочали процедури на ProZorro на 3,9 млрд грн.

Раніше повідомлялося, скільки Україна направила коштів з фонду COVID-19 на ліки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини