Головна Новини Суспільство медицина Прорив у лікуванні раку: американські вчені створили вакцину, яка на 100% захищає від рецидивів
commentss НОВИНИ Всі новини

Прорив у лікуванні раку: американські вчені створили вакцину, яка на 100% захищає від рецидивів

На цей момент препарат видозмінюють для лікування різних видів онкології

11 листопада 2020, 19:29
Поділіться публікацією:

Вчені Гарвардського університету створили вакцину проти онкологічних захворювань, яка, за їхніми словами, продемонструвала 100-відсоткову ефективність. Так, відомо, що розробники об'єднали в препараті два принципи лікування раку — імунологію і хіміотерапію.

Прорив у лікуванні раку: американські вчені створили вакцину, яка на 100% захищає від рецидивів

Тестування вакцини проводилося на гризунах, заражених агресивним раком молочної залози, при якому імунотерапія і хіміотерапія по окремості не дає результату.

Якщо пояснити простою мовою, у новій вакцині є компонент, який стимулює вироблення особливих клітин для поглинання антигенів з пухлин. Другий компонент — це варіація хіміопрепарату, який діє на ракові клітини, вбиваючи їх. В результаті вчені отримали препарат, який знищує ракові клітини та уповільнює утворення метастазів в легенях. Піддослідні тварини показали уповільнення розвитку пухлини та велике виживання. Також, були досліджені клітини лімфатичних вузлів і органів гризунів, які отримали препарат. Виявилося, що приблизно в 14 відсотках активовані імунологічною складовою вакцини клітини показали здатність виявляти клітини організму, що змінилися на ракові, і знищувати їх. Крім того, вакцина вплинула на мікрорухливість пухлини: у гризунів виросли показники білка кальретікуліна, який є показником успішного лікування пухлин, також організм викинув велику кількість лейкоцитів, пов'язаних з підвищеною протираковою активністю.

Щоб оцінити можливість використання препарату на людині, розробники вводили вакцину мишам після видалення первинної пухлини.

Результати були разючі: 100% мишей виживали без метастазів після повторних ін'єкцій ракових клітин. Вакцина не тільки "будить" дендритні клітини, але і змінює мікросклад пухлини, щоб дати імунній системі підвищений доступ до вогнища раку. Крім того, вакцина створює імунну пам'ять, запобігаючи подальшим рецидивам.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в ексміністра охорони здоров'я України в результаті медичної помилки померла молода дружина.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини