Головна Новини Суспільство медицина П’ять ознак можливої наявності дислексії у дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять ознак можливої наявності дислексії у дитини

При дислексії людина не здатна «розставити» букви у правильному порядку

4 січня 2021, 20:27
Поділіться публікацією:

Дислексія, також відома як специфічний розлад читання, діагностується у невеликої кількості людей. Ця особливість полягає у порушенні сприйняття написаних, надрукованих чи інакше зображених слів. Інакше кажучи, букви "перемішуються" і суть тексту зрозуміти стає досить важко. Часто діти приховують дислексію або взагалі не розуміють, що мають певні труднощі у розумінні інформації. Видання Times of India виділило кілька основних характеристик, що можуть бути ознаками дислексії у дитини.

П’ять ознак можливої наявності дислексії у дитини

Дислексія не впливає на розумовий розвиток дитини. Фото із відкритих джерел

 

Труднощі з читанням

Більшість дітей, які страждають на дислексію, мають труднощі з читанням. Їм важко зрозуміти мову, літери, алфавіти та слова. Вони часто читають повільно і неправильно вимовляють букви, на відміну від інших дітлахів. Вони можуть соромитися читати перед іншими.

Труднощі з цифрами

Діти-дисклесики вважають математику дуже складною. Їм важко проводити елементарні розрахункові операції — додавати, віднімати, ділити тощо. Також буває важко запам’ятати дні, місяці, кольорі.

Поганий почерк

Діти, у яких є дислексія, часто пишуть геть погано, нерозбірливо. Батькам варто звернути увагу на те, як їхнє чадо тримає ручку чи олівець при письмі. Інколи дислексикам буває важко розуміти граматику та пунктуацію.

Нездатність виконувати кілька справ одразу

Діти, які страждають на дислексію, нездатні в багатозадачність. Їх неможливо змусити виконувати кілька справ одночасно. Це тому, що їхні навички розуміння дещо повільніші, ніж у інших, а, отже, їм потрібен час, щоб зрозуміти суть і реалізувати "інструкції". Між іншим, дислексики часто плутають ліво та право.

Затримка із розвитком мовлення

Дитині-дислексику може знадобитися час, щоб навчитися говорити. У таких осіб процес навчання мовленню відбувається повільно, оскільки зрозуміти навіть ази лексики, мови та граматики буває досить важко.

Раніше "Коментарі" розповідали про дивні звички маленьких дітей. Крім того, вас може зацікавити інформацію про ТОП-7 "найпопулярніших" зимових дитячих травм, аби убезпечити своє чадо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини